Innovació

08/11/2022

Istec participa en el projecte METASMART finançat en la convocatòria 2022 del Programa de projectes estratègics en col·laboració de l’Agència Valenciana d’Innovació.

El projecte METASMART, en el qual participa l’entitat pública Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació S.au. (Istec), ha obtingut la qualificació més alta entre les propostes de la convocatòria 2022 de Projectes estratègics en col·laboració, de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI).

En el projecte, que s’estendrà fins a setembre de 2024, Istec col·laborarà amb l’empresa DAS Photonics S.L., que lidera el consorci, AIMPLAS, el IIS LaFe i la Universitat Politècnica de València (grups i3M i NTC), constituint un exemple de col·laboració públic-privada.

L’objectiu en METASMART és el desenvolupament de nous processos industrials de fabricació de metasuperficies, unes estructures artificials dissenyades per a manipular ones de diferent naturalesa, amb dues aplicacions identificades:

  • en el camp de les telecomunicacions s’enfocarà a l’optimització de les comunicacions sense fils de dades (IoT, 5G, ones mil·limètriques)
  • en camp de la salut es buscarà fer possibles noves tècniques quirúrgiques no invasives en el tractament de tumors.

El paper d’Istec en el projecte és de prescriptor i validador d’aplicacions de les metasuperficies electromagnètiques en el camp de les comunicacions. Amb la seua participació, Istec contribueix a l’ecosistema valencià d’I+D, fomentant el desenvolupament de tecnologies habilitadores, la digitalització i l’emprenedoria en la Comunitat Valenciana.