Impulsant connexions
12/09/2024
Istec participa en URSI 2024 Conca
Des de 1980 la URSI és el fòrum tècnic de referència d’investigadors, empreses i tecnòlegs del sector TIC i el principal esdeveniment del Comité Nacional Espanyol de URSI www.ursi.es Aquest fòrum reunix anualment investigadors, professionals i estudiants de l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, per a presentar els seus treballs de recerca i desenvolupament tecnològic. En concret es tracta d’una excel·lent oportunitat per al desenvolupament i impuls del sector TIC, per facilitar un espai de debat, d’intercanvi d’experiències i possibilitats de col·laboració entre els diferents grups d’investigació i la indústria.
La XXXIX edició del Simposi Nacional de la Unió Científica Internacional de Ràdio, URSI, organitzat pel Grup d’Aplicacions de Microones i Mil·limètriques i Antenes (GAMMA) de la Universitat de Castella-la Manxa va tindre lloc del 4 al 6 de setembre de 2024. En esta edició, en l’àmbit de la Comissió de Comunicacions Mòbils i Sense fils, Istec va presentar el “Pilot d’emissions experimentals sota l’estàndard 5G-Broadcast en la xarxa de la Generalitat Valenciana”, el propòsit de la qual és avaluar el rendiment i la capacitat de l’última revissió de l’estàndard 5G-Broadcast. El projecte ja s’ha iniciat i s’espera comptar amb les primeres conclussions abans de finals de 2024.
En aquest projecte pilot, liderat per Istec, s’utilitzarà per primera vegada en un entorn de xarxa real la nova canalització de 8 MHz que s’arreplega l’última especificació tècnica 3GPP (3rd Generation Partnership Project) Release 17. Una altra de les innovacions, serà l’estudi del comportament en un entorn de xarxa SFN (Single Frequency Network), posant el focus en les zones de solape, en les auto interferències generades i en el mode d’operació gap-filler. Tot això serà avaluat en condicions de recepció tant estàtiques com en mobilitat. Finalment, mitjançant l’adequació de la infraestructura passiva de transmissió de la xarxa, s’ha previst investigar sobre la convivència de senyals 5G-Broadcast i DVB-T2 en un mateix multiplex de TDT.
Tota aquesta investigació té com a objectiu millorar les prestacions dels serveis de telecomunicació públics en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, aplicant les últimes tecnologies disponibles per a arribar a tots els ciutadans amb la millor qualitat de senyal.