Digitalització

04/11/2021

NPSC – Com gestionar els teus certificats no personals amb Istec ACCV

Segons un recent estudi que va dur a terme GlobalSign en territoris anglosaxons, la major preocupació dels usuaris de certificats no personals és la seua gestió. Saber quan caducarà i com poder renovar a temps un certificat no personal es fa crucial. L’informe indica que la majoria dels professionals del sector TI (Tecnologies de la Informació) desconeixen si existeix algun procediment per a accedir a aquesta informació.

Des del suport tècnic que presta Istec ACCV als seus clients, s’ha detectat aquesta mateixa casuística. És per això que la nostra entitat compta amb la plataforma NPSC, un entorn web que permet als usuaris d’un determinat organisme o entitat gestionar còmodament les seues sol·licituds i certificats no personals expedits per nosaltres. A través d’NPSC cada organisme o entitat pot definir l’estructura que preferisca per als seus usuaris gestors, permetent que diversos empleats d’un mateix organisme o entitat puguen gestionar tots els seus certificats, o només els sol·licitats per cadascun. Versatilitat que contribueix a una millor administració.

A més, la renovació pot dur-se a terme amb suficient antelació a la caducitat del certificat. NPSC posa en coneixement als responsables del certificat sobre el seu període de renovació, una cosa fonamental, mitjançant l’enviament de notificacions periòdiques. A partir dels 70 dies previs a la caducitat d’un certificat no personal, els seus responsables reben en el seu compte de correu associat en NPSC alertes que expliquen com renovar. Renovació no suposa la pèrdua del servei, perquè els responsables del certificat tenen la possibilitat de revocar el certificat anterior després d’haver generat el nou, evitant talls en la disponibilitat. Aquesta revocació es realitza també des d’NPSC pels propis responsables.

I tot això amb processos pròxims i transparents. Tant en noves emissions, com a renovacions de certificats no personals, el sol·licitant i els responsables habilitats tenen en NPSC informació sobre l’avanç de la seua petició, així com en les notificacions per correu-e que es reben durant el procés.

NPSC, una àrea per a la gestió dels certificats no personals dels nostres usuaris.