Digitalització

03/01/2024

Ruth Merino destaca l’aposta del Consell per les tecnologies més avançades i assegura que la Generalitat està a l’avantguarda en la digitalització de l’Administració

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha destacat l’aposta de la Generalitat per les tecnologies més avançades, la qual cosa la situa “a l’avantguarda en la digitalització de l’administració i en l’expedició de certificats electrònics”.

Ruth Merino ha fet estes declaracions després de visitar les instal·lacions de la societat Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació (ISTEC), entitat del sector públic de la Generalitat adscrita a la Conselleria d’Hisenda. Allí, la consellera ha posat en relleu que les mesures de simplificació administrativa són, juntament amb les rebaixes fiscals, “un dels pilars de l’aposta ferma d’este Consell per a augmentar l’atractiu de la Comunitat per a atraure empreses que puguen instal·lar-se i impulsar els seus projectes tecnològics i innovadors”.

Durant la visita, ha destacat que l’operadora pública de telecomunicacions i prestador qualificat de serveis de confiança electrònica de la Generalitat, ISTEC a través de la seua marca ACCV, ha emés un total de 807.053 certificats digitals personals durant 2023, cosa que significa un increment del 42 % respecte al nombre de certificats emesos en l’exercici anterior, i ha afegit que l’increment en l’emissió dels certificats digitals “suposa que la Generalitat és capaç de fer front als reptes que la transformació digital està plantejant tant en l’àmbit privat com entorn de les administracions públiques”.

La consellera ha estat acompanyada pel gerent d’ISTEC, Juan Alegre; la secretària autonòmica d’Administració Pública, Emilia Selva, i el sotssecretari de la Conselleria, Carlos Gracia.

Cal ressaltar que actualment hi ha a la Comunitat Valenciana un total d’1.656.975 certificats digitals personals actius gestionats per ISTEC, cosa que significa que més del 35 % de la població valenciana amb capacitat legal per a disposar de certificat electrònic en disposa d’un emés per la Generalitat.

Els certificats digitals són els precursors del canvi de paradigma que tindrà lloc amb la implementació a escala europea de la Identitat Digital, el sistema que conjuminarà tota la informació personal en un únic espai segur.

Identificació remota per vídeo

En este sentit, ISTEC també ha sigut pionera a establir la identificació remota per vídeo per a expedir certificats electrònics, la qual cosa facilita així la seua obtenció. Esta eina es troba al servei de la ciutadania per a poder obtindre el seu certificat electrònic sense haver de desplaçar-se a una seu administrativa per a acreditar la seua identitat, de manera 100 % en línia gràcies a la videoidentificació i en només uns minuts.

Com ha remarcat la consellera, l’increment de l’emissió de certificats digitals i els nous mecanismes per a la seua obtenció “situa la Generalitat a l’avantguarda de les noves tecnologies”, i el bon acolliment per part de la ciutadania “confirma que els esforços realitzats en este àmbit han de mantindre’s i potenciar-se”.

Font: https://comunica.gva.es/va/detalle?id=377992220&site=373422916