Digitalització

20/07/2021

Certificats per a dispositius

PREVENCIÓ D'ATACS FRAUDULENTS EN LA NOSTRA XARXA

L’evolució i el desplegament cada vegada major de dispositius intel·ligents en Internet (IoT) obri les portes no sols a un futur prometedor, sinó també a més i nous atacs cibernètics amb finalitats fraudulents.

Ens trobem en un entorn en el qual pren encara més rellevància que, tant particulars, com empreses i Administracions Públiques, mantinguen actualitzats els seus dispositius i estiguen pendents de les novetats per a mantindre’s sempre securitzats.

En tan sols 5 minuts des de la seua connexió a Internet, un dispositiu intel·ligent ja pot estar sent objecte d’una anàlisi de vulnerabilitats per part d’un atacant.

Diverses solucions s’estan plantejant per a millorar la seguretat d’aquest entorn. Entre elles, la d’expedir certificats per als dispositius intel·ligents que els identifiquen. De manera que en la xarxa només s’accepten comunicacions de dispositius intel·ligents correctament autenticats.

Si un equip extern s’intenta connectar a la xarxa, i no es reconeix el seu certificat en ella, se li denegarà l’accés en qualsevol comunicació.

L’ús d’aquests certificats per a dispositius, units a altres tècniques com el xifratge i les funcions resum, o la signatura electrònica, atorguen confidencialitat a les comunicacions, asseguraran la seua integritat i garantiran l’autenticitat dels dispositius.

La guinda del pastís, que els certificats per als dispositius estiguen basats en PKI i expedits per Prestadors de Serveis de Confiança Qualificats, tancant el cercle de la seguretat.

Font: https://internetofthingsagenda.techtarget.com/tip/Roll-out-IoT-device-certificates-to-boost-network-security