Digitalització

25/02/2021

Finalitzen les emissions en “Simulcast”

ES FINALITZA LA FASE D'EMISSIONS DE TELEVISIÓ DIGITAL EN "SIMULCAST", PRÈVIA A LA LIBERALITZACIÓ DEL SEGON DIVIDEND DIGITAL QUE PERMETRÀ LA GENERALITZACIÓ DE LES COMUNICACIONS 5G.

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través d’Istec i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) , ha dut a terme el procés en el termini establit i complint tots els requisits per a garantir les mínimes molèsties als ciutadans. Han participat, a més, el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, ajuntaments, empreses operadores d’altres autonomies i empreses instal·ladores de telecomunicacions.

El cessament de les emissions es va produir el passat octubre, complint correctament amb el calendari ordenat per la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals per al segon dividend digital.

Este procés no suposa l’aparició o desaparició de canals de televisió, ni l’obsolescència de televisors ni descodificadors de TDT, sinó que precisa l’adaptació de l’antena en edificis i la resintonització dels aparells de televisió en vivenda. D’esta manera:

  • Les emissions del Múltiplex Autonòmic pel qual es transmet el senyal tant dels canals públics À Punt, À Punt HD i À Punt Ràdio, com dels privats 8 Mediterrani i BOM Cine, se sintonitzen de forma definitiva en els canals 29 a València i 38 a Castelló;
  • A Alacant, el procés de liberalització no ha tingut impacte al trobar-se les emissions per davall del canal 49 (canal 25) .

L’alliberament del segon dividend digital implica alliberar la banda de freqüència de 700 MHz que emprava fins a este moment la TDT, amb l’objectiu de reordenar l’espectre radioelèctric i generar un dividend que es destinarà a la prestació de servicis avançats de comunicacions electròniques de banda ampla i, en especial, als servicis de la nova generació 5G.