Innovació

25/02/2021

Què és la transformació digital i per què hauries d’implementar-la en la teua empresa si encara no ho has fet

El món en què vivim i la forma en què prenem decisions ha canviat. L’auge de les telecomunicacions i l’aparició de noves tecnologies ha suposat un abans i un després a l’hora de treballar, comprar i relacionar-nos, ja siga com a empresa o com a client. La digitalització és el present i el futur i, adaptar-se a ella, suposa poder continuar sent competitius en un mercat cada vegada més exigent.

La transformació digital significa integrar les noves tecnologies en tots els racons de la nostra organització per a canviar i optimitzar la forma de funcionar dels mateixos. L’objectiu és agilitzar els processos, millorar la competitivitat de l’empresa, descobrir noves oportunitats de negoci i oferir un valor afegit als nostres clients, permetent que puguen accedir als meus productes i servicis des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Encara que puga sonar costós, són molts els avantatges de transformar la teua empresa a l’entorn digital, permetent ser competitius tant a curt com a llarg termini.

  • Millora l’eficiència dels processos de gestió i organització d’una empresa i augmenta la productivitat, permetent l’estalvi de costos i temps.
  • Ens permet actuar amb rapidesa en un entorn canviant.
  • Millora la satisfacció dels treballadors.
  • Millora l’experiència del client i la seua relació amb la marca gràcies a una comunicació ràpida i àgil.
  • Oferix noves oportunitats de negoci gràcies a l’anàlisi de dades.
  • Permet el reclutament de talent atraient a professionals especialitzats.

Per on comence? Per a digitalitzar una empresa, cal tindre una mentalitat oberta i entendre que ens renovem per a poder satisfer el nou client digital que se servix de la tecnologia per a satisfer les seues necessitats. Per a això devem:

  • Generar idees, productes i estratègies digitals.
  • Fomentar un lideratge innovador i formar en matèria digital als nostres empleats.
  • Introduir operacions digitals en la gestió i impulsar formes de treball productives i flexibles que ens ajuden a connectar millor amb el públic.

Ja estàs pensant com posar en marxa la digitalització de la teua empresa? Compta’ns quines idees creus imprescindibles per a fer competitiu un negoci en l’era digital.